zaterdag 24 oktober 2009

vlees en gluten


Heel veel vlees eten doen wij hier thuis niet, maar wel regelmatig. Nu hebben wij een hele goede slager vlak om de hoek, maar ik haal alles bij AH. Om een hele simpele reden; de slager heeft alles in één vitrine liggen, en pakt al het vlees met dezelfde handschoenen.
Is dat een probleem? Ja, dus. Want als je met gepaneerde schnitzelhanden aan de braadworst zit, en daarna aan het gehakt, dan kun je dus als glutenvrij etende al dat vlees niet meer gebruiken. En als het gezellig tegen elkaar aan ligt is het ook al niet meer gegarandeerd glutenvrij.
AH heeft vast niet het beste vlees, maar het zit keurig en schoon apart verpakt, en de productielijnen worden uitvoerig gereinigd bij elk product. Verder vermeldt een supermarkt alle ingrediënten, ook dat mag je niet verwachten van een slager (al zou hij het je wel moeten kunnen vertellen, als je het durft te vragen op een drukke zaterdag met nog achtentwintig klanten achter je...)

Er zijn vast glutenvrije mensen die wel al hun vlees bij de slager kopen, hoe zouden die dat doen?

6 opmerkingen:

 1. Ik koop alleen kipfilet bij de slager. Dat is als ik niet in de gelegenheid ben om naar de AH te gaan. Kipfilet kan eventueel nog afgespoeld worden, bedenk ik mij dan.. Voor wat het waard is.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier eigenlijk nog nooit over nagedacht.. Wel goed dat je het aanhaald.. Ik kocht mijn vlees altijd al bij de supermarkt, maar toch... zou anders ook niet weten hoe het te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een goede GLUTENVRIJE biologische slager gevonden op de Nachtegaalstraat in Utrecht. Dus ook alle worsten zijn glutenvrij! En nog biologisch ook, wat wil je nog meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook in de slagerij worden vleeswaren op hygiënische wijze gemaakt!!
  Van het voorverpakte vlees weet je toch ook niet of het al dan niet met hetzelfde handschoen is vastgenomen?
  Ik zou hier niet te ver in gaan... Anders kan je niets meer eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moet je wel ver in gaan , anders wordt je echt dood ziek......

   Verwijderen
 5. Ik eet sinds kort vlees van de slager. Ik vroeg of er sporen van gluten op konden zitten maar ze zijn dat in principe alleen de snijmachine sporen heeft. En de biefstukjes alleen kruiden heeft.
  Maar na dat biefstukje zit ik dus wel op het toilet met buikpijn.
  De mini sporen van gluten zijn zeer zeker kwalijk

  BeantwoordenVerwijderen