donderdag 8 oktober 2009

ontbijt

De lastigste maaltijd om glutenvrij te doen vind ik nog steeds het ontbijt. Een lekker ontbijt is toch een vers broodje, maar gv brood vind ik niet veel aan (of wel aardig maar te duur voor dagelijks ontbijt) Alternatief is brinta e.d., vond ik ook lekker maar daar heb ik nog geen goed glutenvrij alternatief voor gevonden. Je hebt rijstemeel (die babypap, smaakt naar geweekt papier), of Bren, smaakt naar geweekt karton. Yoghurt vind ik een vreselijk product, helaas.

Sinds kort heb ik havermout van Provena, de instant-soort. Redelijk eetbaar (al ziet het eruit of het al een keer gegeten is...), en lekker snel en makkelijk te maken. Maar ook weer vrij duur.

Iemand een goed ontbijt idee? Niet teveel werk en normaal geprijsd?

3 opmerkingen:

 1. Normaal geprijsd, neh, dat gaat niet lukken. Ik bestel afgeprijsde (lees: aan de datum) muesli in het groot en dan door de vruchtenyoghurt (vind alleen de mierzoete van de Lidl lekker) en verder is het hier ook Bren, ja Brinta of Bambix zijn toch écht lekkerder maar ja...Dat gaat dus niet meer. Havermout van Provena vind ik ook goed te doen al heb ik niet de instantzakjes, daar zit een nep-fruitsmaak aan maar ik neem de naturel en dan een kwartiertje koken in melk met honing... Al eens maisgriesmeel geprobeerd? Polenta dus, ook koken in melk. Ook wel te hachelen... Maarre verder vind ik mezelf vooral errrg zielig zo stiekem af en toe, ontbijt, lunch, avondeten, alles drama..... liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lol, ja, zielig voor jezelf is dat af en toe ja! Polenta vind ik lekker trouwens, maar ik ben 's ochtends nogal lui...('s avonds ook wel hoor...) Ik zal de gewone Provena ook eens bestellen, met melk en honing klinkt wel goed als winters ontbijt.
  gr.,
  Cathalijne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ontbijt vaak met een smoothie: yoghurt, fruit, glutenvrije muesli, honing en dat is echt heerlijk!!! Soms maak ik ook wel een heelrijk pistoletje uit d eoven, deze zijn gewoon heerlijk, echter vrij prijzig maar ik vind dat je jezelf best mag verwennen af en toe!!

  BeantwoordenVerwijderen