woensdag 21 oktober 2009

brood!


Dankzij een tip van het coeliakieforum heb ik vandaag weer eens (voor het eerst sinds maanden) brood gegeten. Toen ik net glutenvrij moest eten ben ik wanhopig op zoek geweest naar lekker kant-en-klaar brood. Helemaal niet lekker vond ik dat van AH, van Special Food. Ook echt niet lekker vond ik Pan Carre van Schar, die overal te koop is. Wel vond ik de Schar Pain Campagnard redelijk van smaak, niet zo droog in elk geval en het vult goed. Groot nadeel: vijf sneetjes voor 3,50...niet echt een alledaags prijsje. Ik heb diverse soorten van Schnitzer geprobeerd, wat een goede vervanging is van roggebrood, maar niet in de verste verte aan brood doet denken. Toen was ik het zat en heb al het brood links laten liggen, maar vandaag heb ik weer eens wat meegenomen bij Jumbo: Garbo Bio. En eerlijk is eerlijk, ik vond het redelijk eetbaar en vooral heel handig. En hoewel het natuurlijk niet de smaak of structuur heeft van 'echt' brood, is het níet droog. En ook niet extreem duur; 2,99 voor een brood. Een aanrader dus!

6 opmerkingen:

 1. Hai
  Waar kan je dit brood kopen?Lijkt me super. Nu bak ik zelf iedere week mijn brood. Wat ook lekker is. Maar dit is handig.

  Gr astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Astrid,

  Je zou Pan Carre eens kunnen roosteren.
  (in de broodrooster), smaakt echt goed !

  Succes
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet eigenlijk altijd Sunna van Schar.
  De broden van het onderste plaatje heb ik ook regelmatig gegeten, maar was ik weer zat. Ik kocht ze bij de Zaailing (Leiden).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jan ik woom in Gorinchem, maar hier bij de jumbo geen garbo bio. Waar kan ik het eventueel kopen, bij welke jumbo?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo blij, ik ga het echt eens proberen! Na bijna 11 jaar zijn ze er achter dat ik dus coeliakie heb, maar ik weiger echt dat brood te eten van de ah! En de bakker verkoopt precies hetzelfde gore droge brood!Puur uit de diepvries. Ik ga Garbo Bio eens googlen, misschien vind ik wel iets in de buurt! Anders word het toch zelf brood maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben helemaal blij met het brood van Allergento. ben nu 11 jaar op dieet, heb veel brood geprobeerd, maar op dit moment komt dat brood qua smaak en textuur het "echte" brood zeer dichtbij. En het ruikt ook heerlijk. Het blijft gemakkelijk 4 dagen zacht in de broodtrommel. Wil je het langer vers houden, moet je het natuurlijk in de diepvries stoppen. De link naar de broden is: http://www.allergento.com/index.php?item=nieuwe-verse-broden&action=page&group_id=25&lang=NL

  BeantwoordenVerwijderen