zaterdag 21 november 2009

uit eten

Er zijn keukens waar van nature heel weinig met gluten wordt gedaan. Een bekende is bijvoorbeeld de Chinese keuken, waar brood geen belangrijk onderdeel is van wat er op een dag wordt gegeten. Veel Chinese restaurants kunnen met vrij weinig moeite iets lekkers op tafel zetten.

Een andere keuken is de, veel onbekendere, Ethiopische keuken. Veel vlees, veel kruiden, veel smaak, alles ziet en ruikt er heerlijk! Vandaag was ik met mijn collegae uit eten bij Ethiopisch Restaurant Sunshine, een aanrader (denk ik, nog wel even zes uur wachten op eventuele glutenreacties ;-))
Heerlijk gegeten, lekker rommelig en heel erg Ethiopisch restaurant, niet geschikt voor een sfeervol en intiem dinertje maar echt een avondje uit. Ik ga toch eens wat beter uitzoeken welke andere keukens lekker eten kunnen serveren zonder iets kaal en saai te presenteren, het is leuk om niet iets heel anders te moeten eten dan je tafelgenoten!

2 opmerkingen:

 1. Gister ben ik in Scheveningen uit eten geweest. Vooraf gemeld dat ik gv en l. vrij ben. Geen probleem. Zeiden ze...
  Carpaccio was KAAL. :(
  Hoofdgerecht was FOUT.
  Friet uit de frituur (waar van alles in gedaan was) Ander bord werd opgemaakt. Zalmmoot. Droge gepofte aardappel. Bonk spinazie.
  ZO'N DOMPER.
  Gelukkig was het gezellig, dus heb ik mij niet 'gek' laten maken, maar het is op z'n minst irritant.
  Naar zo'n ethiopisch restaurant (of naar een Chinees) zou ik echt niet durven.. Had je het vooraf gemeld?
  Het restaurant waar wij gister geweest zijn, komt bij ons iig niet op de favo. lijst.
  Woon je in Zuid-Holland? Dan heb ik nl. wel wat leuke aanraders nog. ;-)
  Grieks is ook vrij goed te doen qua gv.!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en dan wel de volle mep betalen voor zo'n halve maaltijd, jammer is dat.
  Op een enkele keer na bel/mail ik altijd eerst uitgebreid met een restaurant voor ik er ga eten. Ik laat ook weten geen kale maaltijd op prijs te stellen ;-) De Ethiopiƫr was heel goed bekend met gv eten, ik heb nergens last van gehad gelukkig. Ik woon trouwens niet in Zd.-Holland (maar in Utrecht).

  BeantwoordenVerwijderen