donderdag 12 november 2009

chocola


Net als het overgrote deel van de vrouwelijke bevolking hou ik erg van chocola. Nu is er redelijk wat glutenvrije chocola, en er is geen verband met prijs. Zo is zowel de euroshopper chocola als de Lindt vrij van gluten, en dan heb je in de supermarkt de uiterste prijzen, heel goedkoop en redelijk aan de prijs.
Mijn favoriete gv chocola:
- Bovetti, en dan vooral de puur met sinaasappel, de melk met kokos, puur én melk met cranberries, wit met bramen, melk met caramel en zout (!)...tja, welke niet, eigenlijk? De chocola die ze gebruiken is absurd lekker, de pure repen zijn de beste soort puur, knapperig en vol van smaak. Alle repen zijn gegarandeerd glutenvrij, wat er ook nadrukkelijk op vermeld staat.
- Lindt, en daarvan de Chili en de orange intense uit de Excellent serie
- heel anders-dan-anders: raw chocolate, nog lang niet overal te krijgen in Nederland maar wel het proberen waard. Ik ken tot nu toe alleen die van Pacari, de 70% vind ik erg bijzonder, de 100% is vies niet aan mij besteed.

Voor mensen die lactosevrij én glutenvrij eten maar niet van pure chocola houden is Bonvita de uitkomst; hier bestel je eenvoudig witte en melkchocolade, eventueel met cranberries zelfs. Kijk ook eens bij de rijstmelk figuren! Net echt ;-)

3 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je aan de lactosevrijen denkt! ;-) Gelukkig hou ik zelf ook van puur, dus het komt goed met mijn chocolade behoefte. Soms vind ik zelfs dat echt alles wat gv is en een beetje lekker is, gelijk chocolade heeft. Ik eet meer ch. dan ooit!
  Wat rijstmelk betreft. Vandaag wees een collega mij op Ricedream. www.tastethedream.eu Ken je dat? Ergens klinkt het niet echt lekker, maar ik wil het toch proberen en hoop ZO dat het toch lekker is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze wel zien staan, die rijstdranken, maar ik heb alleen de neutrale ooit gedronken: waterig, niet veel aan. Misschien is de vanille of de chocolade beter...
  Wat ik wil lekker vond was de lactosevrije melk van Minus-L en Immergut (AH) Beetje zoete houdbare melk, perfect voor in bijvoorbeeld toetjes. Maar niet geschikt voor de eerste fase van je lv dieet, pas na een half jaar ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij Chocolaterie Dorli is ook glutenvrije chocolade te verkrijgen. Super lekker en betaalbaar

  BeantwoordenVerwijderen