maandag 23 november 2009

desserts: griesmeelpudding

Er zijn heel wat desserts verkrijgbaar die je als glutenvrije kunt eten. Yoghurt, vla,verschillende van de puddingsoorten van Mona, rijstepap, kwark...je hoeft echt niet elke maaltijd af te sluiten met een mandarijntje.
Nou vind ik met weer zoals vandaag (donker, koud, stormachtig en hevige regen) het aller-allerlekkerste toetje ouderwetse griesmeel. Warm als pap, of koud als pudding. De gangbare griesmeel is gemaakt van tarwe, dus ongeschikt, maar ik heb een uitstekend alternatief gevonden in maisgries (polenta). Voor vrijwel niks te koop bij elke grote supermarkt en elke toko/ Marokkaanse winkel (en voor meer geld bij elke natuurvoedingswinkel).
Je kookt melk, giet er flink wat polenta bij, laat het kort (twee minuten, maar kijk even op het pak want er zijn ook langzame soorten polenta!) koken, suiker erbij, eventueel vanillesuiker, klaar. Meteen opeten (als het erg dik is wat koude melk erbij gieten) of laten afkoelen in een leuk vormpje en opdienen met bessensaus (en slagroom!) Echt een ouderwets zondags toetje, ook lekker voor mensen die wél gluten eten!

3 opmerkingen:

  1. Geweldige site. Echt leuk, vooral als je op glutenvrij dieet moet! Danku!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is polenta wel echt 100 procent glutenvrij?

    BeantwoordenVerwijderen