woensdag 11 november 2009

keus onderweg

Vandaag even de stad in en dat blijft toch een beetje lastig: al die lekkere eetdingen overal. Pizzastukken, Italiaanse bollen, Vlaamse frites, de hele stad wemelt van de lekkere dingen.
Inmiddels heb ik zo mijn vaste plekken waar ik ga zitten als ik aan een pauze toe ben: McDonalds, met een keurig gv assortiment maar zo sfeerloos alsof je in de etalage van de Bijenkorf zit te eten, Hema met heerlijke smoothies en voorverpakte yoghurtjes en fruit, en op de gewone foodafdeling van Hema verkopen ze hier ook salades waarvan die met geitenkaas ook glutenvrij is. Ideaal dat Hema en MacD. zo'n beetje in elke stad wel zitten, zodat je niet in vakanties bij een dagje een stad bekijken met een tas vol eten de deur uit hoeft.


Waar ik nog wel behoefte aan heb is dat andere ketens, zoals Subway, ook een mini-assortimentje glutenvrij gaan voeren. Op een gegeven moment heb je de frites en de salade wel gezien, en dan valt je toch onherroepelijk op hóeveel keus er is mét gluten. Dat willen wij ook! Dus Pizza-hut, KFC, La Place, Febo en anderen: sloof je gerust wat meer uit voor glutenvrijen...

1 opmerking:

  1. Joehoe!! EENS!! Aan de Hema heb ik nog nooit gedacht. Ik ben een vaste McDonalds klant en heb het er stiekem vaak best moeilijk mee dat de keuze zo beperkt is. Een dagje weg, betekent een tas vol eten mee. Wandelen in het bos, betekent niet spontaan ergens blijven zitten om een broodje te eten. (als ik niks bij me heb)
    Toch denk ik dat we 'geluk' hebben dat er tegenwoordig steeds vaker op verpakkingen staat of er gluten in zitten. AH is super. 10 jaar terug was dat ook nog anders. Wie weet hoe het over 10 jaar is..!

    BeantwoordenVerwijderen