dinsdag 30 maart 2010

bruine bolletjes

Gisteren had man bruine bolletjes gebakken van Glutafin bruine bakmix. We hebben al heel wat broodmixen uitgeprobeerd, met zeer wisselend succes. Meestal is het óf kruimelig, of het heeft een rare dieetvoedingsbijsmaak. Of allebei. Glutafin heeft het allebei niet, maar heeft wel iets anders waardoor niet elke coeliaak er goed tegen kan: tarwezetmeel. Zelf eet ik maximaal 1x per dag zo'n broodje, en dat gaat best, maar als je meer brood eet kan het tarwezetmeel bij sommigen problemen opleveren.
Glutenvrij brood vind ik trouwens het lekkerst als bolletje in verband met het onvermijdelijke 'uitelkaarvaleffect' van glutenvrije zelfgebakken boterhammen. De Glutafin bolletjes zagen er prachtig uit en zijn ook na invriezen/ontdooien nog goed besmeerbaar. Perfect te combineren met kaas!

3 opmerkingen:

 1. Bak je wel eens met fyberhusk?
  Sinds ik dat doe, is de kwaliteit van mijn boterhammer explosier vooruit gegaan. (lees: vallen minder uit elkaar, zijn beter te snijden, en worden minder snel oud en kruimelig)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een combi van fiberhusk en xanthaangom werkt zelfs nog beter. Deze tip kreeg ik van Lirio op www.coeliakieforum.nl en het is inderdaad waar.
  Maar Glutafin bakt sowieso super vind ik. Het is jammer van dat tarwezetmeel. Maar als je de tarwezetmeelvrije uitvoering gebruikt lukt het lang niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fiberhusk heb ik wel, maar xanthaangom ken ik niet. Heb het meteen besteld! Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen