vrijdag 19 maart 2010

lasagne

Nu het zomaar ineens lente blijkt te zijn (hoera!) moet ik even omschakelen qua eten. Ik ben nog helemaal into boerenkool, hutspot en rookworst, maar het is tijd om daar even afstand van te nemen ;-)

Pasta is ideaal voor zomerse gerechten maar...pasta is gluten. En gluten is buikpijn, dus daar beginnen we niet aan. Voorheen maakte ik dan gewone pasta voor de familie en glutenvrije (dure) Schar pasta voor mezelf, maar tegenwoordig heeft Jumbo betaalbare maispasta dus eten we dat gewoon allemaal. De enige pastasoort die ik nog niet heel lekker heb kunnen vervangen is lasagne, en laat ik dat nou net de lekkerste vinden! De pasta van Schar bevalt tot nu toe het beste, maar die moet je eigenlijk voorkoken (gedoe, lastig, moeilijk). Dat doe ik niet, dus dan moet de lasagne flink lang in de oven, waardoor je weer uitgedroogde stukken kunt krijgen aan de randen. Ik heb ook de bruine rijst lasagne geprobeerd van Tinkyada maar die vind ik he-le-maal niet lekker. Ik heb eerlijk gezegd ook de pest aan bruine rijst, dat is een van de weinige dingen die van mij bij wet verboden mag worden, dus ik had er niet zulke hoge verwachtingen van. Pasta is toch het lekkerst als het naar pasta smaakt...
Maar goed, op lasagne gebied is er wat mij betreft dus nog wel wat ruimte voor een nieuw product!

4 opmerkingen:

 1. Hallo!
  Hier Mirjam nog een keer. Ik heb je blogs met veel plezier gelezen. Mag ik op mijn site een link maken naar jouw site?
  Dank je wel!
  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip om in te slaan: bij de Tuinen op dit moment alles 2e voor de helft van de prijs. Ze hebben steeds meer glutenvrij in het assortiment. Ook via website.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam, ja, tuurlijk, een link is prima, leuk!
  Groet, Cathalijne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist niet eens dat de Tuinen een website had! Ga meteen even kijken, tnx!

  BeantwoordenVerwijderen