woensdag 7 oktober 2009

witlof

Vanochtend heb ik niets gepland. Vanmiddag is jongste thuis, gaan we schoonmaken en opruimen (vanavond een heleboel mensen op bezoek) en inkopen doen voor eten en gasten. Man heeft zijn eerste afspraak pas om 11u en bakt nog snel even een appeltaart voor die tijd, het huis ruikt heerlijk.


Gisteren aten we ons favoriete (en helemaal van nature glutenvrije) ovengerecht van het moment: witlofschotel.
Heel simpel, flink veel witlof snijden en kort koken (wij gebruiken met vier groten en een kleintje ongeveer tien flinke stronken), aardappels schillen en koken. Dan de witlof onder in een diepe ovenschaal mengen met een beetje kruidenroomkaas en eventueel hamblokjes- of plakjes, plakjes camembert erop, dan een laag aardappelpuree (aardappels stampen en mengen met melk en peper), dan een laagje geraspte kaas erop. Niet erg light, maar heerlijk zacht wintereten, en er komt geen gluut bij kijken.

Ik neem me nu toch voor om er eens foto's van te maken. Niets zo stimulerend als eetfoto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen