zaterdag 3 april 2010

winkels


Vandaag was ik bij volledig toeval even in, of all places, Spijkenisse, en deed daar meteen even een boodschapje op een plaatselijk winkelcentrum, 't Plateau. Behalve dat het regende (dat reken ik Spijkenisse niet persoonlijk aan) tochtte het ongelooflijk, waren alle winkels slecht verlicht (soms zo donker dat je niets zag als je naar binnen keek, hoe weinig uitnodigend kun je 't maken), was er überhaupt niet veel qua winkels, was alles shabby, verveloos en slecht onderhouden en waren er lege panden tussen. Brrr. Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet.

Ik hou niet zo van winkelen maar ik ben gek op winkels, en dan vooral op de inrichting, de kleuren, de verlichting en de eventuele vriendelijkheid van het personeel. Favorieten van mij zijn qua kleding Zara en Anna van Toor, de eerste omdat ze betaalbare kleding voor jongeren stijlvol weten te etaleren, de tweede omdat ze een winkel hebben weten te maken die herkenbaar is door de filialen heen en waar alle leeftijden vrouwen naar binnen durven lopen (en iets kunnen vinden). Op eetgebied ben ik uiteraard heel trots op Simon Lévelt, die, vooral in de nieuwe winkels, fris, goed verlicht en eigentijds combineert met ouderwets goede producten.
Ik kom ook graag in nieuwere natuurvoedingswinkels. Voor het aanbod, maar ook voor de geur, de lage schappen (in plaats van alles volgebouwd tot het plafond) en de leuke kinderspeelhoekjes. In Utrecht is de Natuurwinkel in de Nachtegaalstraat een heerlijke winkel om met je kleuter een boodschap te halen. Komt bij dat ze een flink glutenvrij aanbod hebben, waar ook regelmatig wat nieuws bijkomt, en dat kan niet genoeg worden aangemoedigd.

Maar Spijkenisse 't Plateau, dat moet ik jullie dus helaas afraden. Daar heeft de tijd stilgestaan.

1 opmerking:

  1. ik ga zaterdag met mijn vriendin naar spijkenisse en heb er super veel zin in:D

    BeantwoordenVerwijderen