vrijdag 16 april 2010

lactose en tabletten


Toen ik begon met glutenvrij eten moest ik ook lactosevrij eten. Dat kwam heel nauw. Inmiddels gaat dat een stukje beter en kan ik best wat lactose binnenkrijgen, als ik daarbij maar lactase slik. Dat haalde ik gewoon bij de apotheek, Kerutabs, vijftig tabletten voor 14 euro ongeveer. Maar aan één tablet (1700 FCC) heb je eigenlijk nooit genoeg, voor een simpel softijsje heb je er al minimaal twee nodig om geen buikpijn/krampen te krijgen, wat niet handig én duur is. Sinds enige tijd haal ik de tabletten in Duitsland van een ander merk: Biolabor Laktase Enzym. 60 tabletten voor ongeveer 12 euro, maar de tabletten zijn bijna dubbel zo sterk (3000 FCC), zodat het dus ruim minder dan de helft kost (en ik meestal maar één tablet hoef te slikken)!

Morgen gaan we weer een dagje naar Duitsland en ik ga weer flink inslaan. Geen gluten eten, vooruit, dat moet dan maar (hoewel ik dus nog wel zit te wachten op die 'glutenverterende' tabletten...), maar ook alle lactose uit m'n dieet wil ik niet meer, en dat kan dus ook (na twee jaar...)!

3 opmerkingen:

  1. O dat is fijne info om te lezen, ik ga hier ook eens naar kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar haal je die pillen? In een natuurwinkel ofzo? Wel een goed idee want ik vind die pillen ook zo duur. Als je een doosje van 100 stuks besteld is het in verhouding wel goedkoper maar toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. DM, dus. En die hebben heel wat filialen (zie http://www.dm-drogeriemarkt.de/)!

    BeantwoordenVerwijderen