zondag 28 februari 2010
wafels
Vandaag werd een van mijn neefjes 9 jaar. Leuke leeftijd om jarig te zijn, nog klein genoeg om voluit te genieten maar groot genoeg voor echte cadeaus. En voor mij waren er glutenvrije Brusselse wafels. Nog even in Belgische stijl, en heerlijk zoet. Ze lijken mij ook heel geschikt voor een sjiek nagerecht (met ijs, warme kersen en room, dat werk). Al met al dus wel een aanrader. Het schijnt dat wafels ook leuk zijn om zelf te bakken, dat zal ik eens tegen man zeggen ;-))
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mmmm, wafels! Heel lekker, ik bak ze altijd zelf en dat is inderdaad heel lekker en helemaal niet moeilijk.Ik heb een recept aangepast van het coeliakie forum en het is precies genoeg voor 6 wafels uit mijn elektrische wafelijzer.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt nodig:
138 gram mix C van Schär
50 gram zachte boter
1 ei
125 cl. melk
4 eetlepels suiker (ik vind ruwe rietsuiker erg lekker)
snufje zout
pakje vanillesuiker
Boter zacht roeren, ei suiker en vanillesuiker erbij en kloppen tot een schuimige massa.
Dan de bloem en het zout en als laatste de melk.
In ons wafelijzer duurt het precies 5 minuten en dan heb je heerlijke wafels.
Groetjes, Trude
Super, dank je! Klinkt prima te doen.
BeantwoordenVerwijderen