maandag 15 februari 2010

frietjes

Regelmatig heb ik in het weekend geen zin in koken. De dames zijn dan werken, man mag van mij niet koken (je moet iemands beperkingen respecteren. En 't is voor mijn eigen bestwil...Hij kan bijna alles, maar kóken, nee, dat is een ramp): dan eten we frietjes.
Het handigst is het om ze gewoon 'geurvrij' bij de snackbar te halen, maar dat gaat helaas niet als je glutenvrij eet. Dan is een gemiddelde snackbar een bron van besmettingen. Uitzondering is McDonalds, daar kun je als gv'e gerust gaan eten.
Dus hebben wij hier in huis (nou ja, in de schuur) een frituurpan. Van 3000 watt, zodat het lekker snel gaat en de frietjes knapperig worden in plaats van vet opzuigen. En dan nog denk ik altijd als we frietjes eten: "Lekker, maar volgende keer toch maar even de moeite nemen om echt eten te maken".
Vanavond eten we met veel mensen in weinig tijd, dat wordt gyros (AH, glutenvrij!) en rijst, met chinese kool en sla. Kwartiertje werk en dan heb je genoeg eten om een leger puberella's te voeren ;-) Lekkerder dan friet, en in de tijd die het kost kun je amper de frituurpan opwarmen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten