Tweede kerstdag is makkelijk; we zijn met de hele familie en we eten de traditionele boerenkool. Met rookworst. Een hele zorg minder.
Nu de eerste kerstdag nog. We zijn met vijf volwassenen en een kleuter, en ik hou niet van koken met recepten en een hoop gedoe. Dus ik wilde iets wat van tevoren vast een beetje klaar was, iets met courgette, iets met stoven, iets met de chocoladecakejes van AH en iets met aardappel. En een nog nader te bepalen iets als voorgerecht. Tot nu toe wordt het een voorgerecht met ultradun gesneden vleeswaren en pesto en tomaat, en dan een stoofpotje (sucadelappen, wortel, champignons) met aardappelpuree en gegrilde courgette en sla. Of iets anders met aardappel, bijvoorbeeld een ovenschotel met aardappel en courgette in schijfjes en dan gegratineerd met oude kaas. En dan als nagerecht die fantastische cakejes met, he, tja. Met verse slagroom en rode besjes misschien. Of de rode besjes en schijfjes appel bij het voorgerecht, en dan mandarijntjes bij de cakejes. Of warme kersen bij de cakejes, met halfgeslagen room zonder suiker.
Nou ja, we zien wel. In elk geval is het zo klaar, wordt het lekker en is alles uiteraard glutenvrij.
vrijdag 24 december 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten