Vandaag kreeg ik deze link doorgestuurd van iemand (bedankt!):
http://www.kennislink.nl/publicaties/tarwe-met-veilige-gluten-is-mogelijk
Kort samengevat komt het erop neer dat het mogelijk gaat worden tarwegluten te produceren die wel veilig zijn voor mensen met coeliakie, zodat we ook weer gebruik kunnen maken van alle prettige bakeigenschappen van gluten. Aan het werk, onderzoekers! Wij zitten er op te wachten!
Vandaag gekocht en meteen geprobeerd: de Schär Lebkuchen. Heel erg lekker: soort ontbijtkoek, met chocola eroverheen en gevuld met geconfijte vruchtjes. Lekker groot, en natuurlijk ook lekker duur (ongeveer 7 voor 5 euro), maar een kniesoor die daarop let. Ik heb ook een TK banketstaaf gekocht (kleintje, 7,95), maar die bewaar ik nog even tot kerst!
zaterdag 18 december 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten