zaterdag 5 juni 2010

le pain des fleurs

Ze bestaan al een hele tijd, en ik heb er al meerdere mensen over gehoord (gelezen) maar ik dacht dat ik het niet lekker zou vinden: crackers van 'Le pain des fleurs', en dan de boekweitcrackers. Maar vandaag heb ik ze gekocht en ook meteen geproefd en wat blijkt, ze zijn lekker! Dun, knapperig en vezelig. Ze smaken gezond. En dat was net wat ik nodig had, nu de internist me na twee verschillende allergietesten heeft verzekerd dat ik écht niet meer tegen ei, pinda's, hazelnoten en amandelen kan. En laten deze crackers dit nou allemaal niet bevatten...
Een gedoe trouwens, geen ei. De rest is niet zo ingewikkeld (hoewel het erg droevig is om afscheid te nemen van amandelkoekjes...) , maar ei zit o-ver-al in. Ik ben niet van plan me er erg druk over te maken, ik vermijd het zoveel mogelijk maar als het af en toe eens voorkomt dan moet het maar. Ik krijg er vooral jeuk en nare eczeemachtige plekken van, niet al te dramatisch dus. Eten wordt wel steeds saaier zo :-(

3 opmerkingen:

  1. Dat is wel balen zeg. Glutenvrij is al afzien vind ik maar als je dan ook nog geen ei mag en een deel van de noten...
    Nou wel mooi dat je die crackers lekker vindt.
    Trouwens, goeie tip dat free of brood. Ik heb nu bruin en wit geprobeerd en vond de smaak vooral van bruin goed. Maar.. het valt wel onnozel snel uitelkaar zeg. Als je het aan de bovenkant vasthoudt valt de rest van het plakje op je bord of aanrecht ;)Maar goed het is weer eens wat anders en ook heel leuk om eens vers brood te kopen net als ieder ander.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooo, wat onwijs balen... Ei is inderdaad lastig..
    Succes met het nieuwe uitzoeken.
    Zijn de crackers eigenlijk lactosevrij? Dat mag ik dan weer niet.. Jolanda.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, een beetje medeleven is heel erg welkom :-) Fantastisch dat dat FreeOf vers is hè, daar word ik heel blij van. Nu nog even kijken of het eivrij is (zal wel niet *moppermopper*) De crackers zijn vrij van zowat alles; ze bevatten uitsluitend boekweit, rietsuiker en zout. Heel basic dus. Het verbaast me dat ze goed smaken!

    BeantwoordenVerwijderen