vrijdag 29 januari 2010

niet voeren...

Ik heb het me stellig voorgenomen: voorlopig wordt hier níet gesnoept. In elk geval niet door mij, de rest hier in huis gaat daar vast niet zomaar in mee ;-)
Ik merk dat het glutenvrij eten wel erg uitnodigt tot het steeds consumeren van dingen met óf veel suiker óf veel vet óf allebei. Mijn zoektocht naar gezonde tussendoortjes heeft niets opgeleverd, en ik hou echt niet van droge rijstwafels, komkommer en appel de hele dag (die appel bevat trouwens ook ontiegelijk veel suiker) Dus dan maar geen tussendoortjes.Niet dat ik nou vreselijk dik ben, maar ik voel me onprettig met al die suikerconsumptie, als je niet zoveel eet kun je beter wat goeds nemen.
En nu proberen niet te denken aan a) de zak chocola in het onderste keukenkastje, b) de lekkere gv koekjes in het bovenste kastje en c) de overheerlijke chocoladerepen waar ik op het werk steeds langsloop....

2 opmerkingen:

  1. Grappig, ik vind juist dat je automatisch minder snoept... Op bezoek moet je meestal nee zeggen en ook thuis ben ik vaak te lui om iets anders te pakken dan het koekjes dat ik de kinderen geef...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    Dat een appel veel suiker bevat is wellicht waar, maar het is dan wel fructose, dus geen geraffineerde glucose. Het is juist de glucose die je mag wantrouwen. Ik denk dat je wel héél veel fruit zou moeten eten om er dik van te worden!

    BeantwoordenVerwijderen