maandag 7 februari 2011

Dunkel Brot, de volgende dag

Vandaag weer 'Dunkel Brot' gegeten van Schär. Kort samengevat: niet buiten de vriezer bewaren (wordt erg snel droog), goed in te vriezen, smaak is het beste als je het even opmagnetront, erg zwaar op de maag. Mijn maag protesteert flink tegen dit brood, helaas. Misschien volgende keer maar mixen met wit meel?

3 opmerkingen:

  1. je kan het heel goed mixen met tapiocameel.
    Ik vond het puur ook veel te zwaar en door de tapioca meel blijft het ook beter vers ahw. Ik weet het niet meer precies maar volgens mij deed ik 1/3 tapioca en de rest dunkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee, wat een goed idee! Dat ga ik zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik mix het altijd met Schar Mix B, half om half. Dan is het nog behoorlijk bruin maar niet zo'n blok beton.

    BeantwoordenVerwijderen