zondag 4 juli 2010

barbecue

Vandaag hadden we een (hele gezellige) barbecue met vrienden. Lijkt lastig met coeliakie maar het valt mee als je je aan de basisregels houdt: 1) zorg dat je zelf wat eten meeneemt (een glutenvrije aardappelsalade ofzo) en schep daar dan ook als eerste van op, 2) hou je bord/ bestek angstvallig in de gaten, bij twijfel even afwassen en 3) alle pure dingen kun je eten (fruit, ongemarineerd vlees)(waarbij voor vlees geldt dat het als eerste op de schone (even van tevoren regelen) bbq moet, vóór de gepaneerde kipdrumsticks enzo...), de rest laat je gewoon liggen. Ten slotte gaat het vooral om de gezelligheid. Pas op met sauzen, ook als ze gv zijn volgens de ingrediëntenverklaring, want mensen stoppen hun vieze messen en stukken brood er gerust in! Neem dus liever alleen gv sauzen uit knijpflessen. Zo heb je een leuke barbecue en ben je de dag erna ook nog steeds blij ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen