dinsdag 29 november 2011

eindelijk gelukt

In de nu vier jaar dat ik weet dat ik coeliakie heb is het me om een of andere reden nooit gelukt om daadwerkelijk lid te worden van de NCV, de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Je moest eerst een formulier aanvragen (twee keer gedaan), dan invullen (twee keer gedaan) en dan ergens onder een stapel papieren laten liggen tot het een keer bij het oud papier belandt (ook twee keer gedaan), en zo werd ik maar geen lid. Vandaag keek ik weer eens op de website en het bleek dat je tegenwoordig drempelloos online lid kunt worden! Meteen gedaan. Nu hoor ik er helemaal bij :-)

zondag 27 november 2011

lang geleden!


Tjonge, wat een tijd geleden dat ik wat geschreven heb op dit weblog! Ik was bijna het bestaan vergeten...maar dit is toch wel de tijd van het jaar om te schrijven over glutenvrij eten!
Gisteren waren we even in Kleve, en daar verkopen ze overal de glutenvrije Lebkuchen van Schär, die ik lekker vind en die een echte 'kerstsmaak' hebben. Tegenwoordig zijn ze ook in Nederland te koop, alleen wel meestal een euro duurder (zo ver is Duitsland toch niet?) Van TK kocht ik een glutenvrij speculaastaartje, wat ik minder lekker vond: erg droog, valt ontzettend uit elkaar en te zoet. Jammer, voor 6,45 verwachten ook glutenvrij etende mensen toch wel wat meer...
Nu wordt het weer de tijd om te gaan zoeken naar de AH excellent producten, waar vaak wel wat glutenvrij bij zit.  Zoals de slagroomtruffels, en de minichococakejes uit de diepvries (ik heb ze al in de vriezer liggen!) . Maakt al die donkere dagen toch een stuk leuker ;-)


donderdag 21 juli 2011

niks bijzonders

Tja, er is even heel weinig nieuws op eetgebied bij mij. De laatste maanden bleef ik maar aanmodderen met eten, buikpijn en veel gedoe, zodat ik momenteel radicaal alles waar ik slecht tegen kan en alles waar ik 'officieel' allergisch op reageer achterwege laat. Dat komt in praktijk vooral neer op een dieet van rijstwafels met jam :-)

Echt, over een allergeenvrij dieet valt niks bijzonders te melden. 't Is wel voordelig :-)

zondag 19 juni 2011

van alles

Die broodjes waren de volgende dag binnen en ik vind ze wel te doen, maar lang niet zo lekker als de witte kaiserbroodjes van DS. Ze hebben dat beetje zurige wat goedkoop bruin fabrieksbrood meestal ook heeft.
Ze komen dus gewoon niet-bevroren aan, en vervolgens vries je ze meteen in. Gaat prima!

Verder had ik van "I am glutenfree" de brownies besteld, want ze zagen er op het plaatje net zo uit als de brownies van Damhert. Nou, zo op het oog lijken ze er inderdaad op, maar ze zijn helaas he-le-maal niet lekker. Geen chocoladesmaak (brownies zonder chocoladesmaak??), zuur, geen lekker mondgevoel. Erg teleurstellend!

Wat ik wel echt ideaal vind is de snelklaarhavermout van Provena. Zakje in beker, kokend water erop, minuutje wachten, klaar. Lekker (ja, dat is met havermout heel subjectief maar ik vind het dus lekker ;-)), en erg handig om mee te nemen.Want kokend water heb je overal!

dinsdag 7 juni 2011

hoera, gevonden!

Net nadat ik van alles besteld had staan ze ineens op de site bij glutenvrijemarkt.com: de bruine broodjes van DS waar ik zo vreselijk benieuwd naar ben. Nou ja,dan gewoon nog maar een doos bestellen. Kunnen er meteen weer wat Wellaby kaascrackers bij :-) Mijn verwachtingen zijn alvast hoog! De DS Kaiserbroodjes smaken net echt, en zoiets ook in bruin lijkt me fantastisch.

maandag 6 juni 2011

ook lekker, en niet lekker


Ook in de doos van laatst: gepofte rijst met chocolade. Echt lekker als ontbijt, tussendoortje, in de yoghurt/vla of zomaar. En nog heel goedkoop ook (gebakken gepofte lucht, enorme zak dus).

Maar ook iets wat echt niet lekker blijkt te zijn, namelijk de cranberry pecanrepen van Consenza. De pecannoten heb ik nog niet kunnen ontdekken, het is qua smaak een mengsel van pinda's en rijst en heel veel kleverige, niet uit je kiezen te krijgen maltosestroop. Nee, echt geen aanrader...

donderdag 2 juni 2011

lekker

Dinsdag besteld, woensdag al in huis. Supersnel, die glutenvrijemarkt. Ik heb de crackertjes met feta al geproefd, en ik vind ze erg lekker. Grappig dat je echt feta proeft! (Niet heel verwonderlijk met 24% kaas :-)) Je kunt ze zó eten, zonder beleg, maar ze zijn ook erg geslaagd met een beetje tapenade o.i.d.
Kleuterzoon vond ze ook heerlijk!