donderdag 4 oktober 2012

het wordt zo gewoon...en eten in Arnhem


Waar je in het begin als je glutenvrij eet denkt dat je de rest van je leven druk zal blijven met hoe je dat nu allemaal moet gaan doen, blijkt in praktijk dat je na een paar jaar je hand er niet voor omdraait. Wij eten elke dag glutenvrij avondeten, en ook nog lactosevrij, zonder er een seconde over na te hoeven denken. Ook zal er niemand zomaar een gebruikte lepel/mes in een pot jam steken, of in een kuipje boter. We zijn er helemaal aan gewend. Van eten thuis word ik dan ook echt nooit ziek.

Jammer genoeg blijft eten buitenshuis vaak een probleem. Restaurants doen moeilijk, of zeggen dat ze het prima kunnen en vervolgens ben ik een week ziek, of serveren een kale biefstuk zonder frites voor 18,50, of pretenderen beter te weten dan de klant wat glutenvrij is ("Nee mevrouw, glutenvrij betekent ook geen aardappelmeel, gelooft u mij nou maar..."). We hebben dus vaste eetadresjes, en met behulp van Horecaad komt er soms een bij.
Zo hebben we afgelopen maand kennis gemaakt met Manu in Arnhem. En hoe fantastisch was dat!! Met heel veel zorg en liefde klaargemaakt heel erg lekker eten, voor een prima prijs. Voor elk dieet weten ze een oplossing te bedenken. Verder hebben ze echt ontzettend lekker zelfgebakken glutenvrij brood, dus lunchen met brood is ineens ook erg leuk (ik bestelde de Tuna melt sandwich, zo lekker dat je er gewoon op een zaterdag apart voor van Utrecht naar Arnhem wilt rijden ;-)).

2 opmerkingen:

  1. Ik heb daar ook een keer gegeten en wat je zegt; het is daar echt goed en lekker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heel leuk bericht. En vindt het heerlijk dat ik voor jullie kan koken! En gaan daar nog jaren en jaren mee door! groetjes Manu

    BeantwoordenVerwijderen