maandag 23 mei 2011

ontbijt

Momenteel loop ik elke ochtend te rommelen met het ontbijt. Brood hoef ik niet 's ochtends vroeg (ik hou ook niet zo van gv brood), maar ik wil er ook zo min mogelijk tijd aan besteden. Wat eten jullie 's ochtends? Iemand een idee wat maagvriendelijk, licht, snel klaar, lekker en toch enigszins vullend is? Chocoladetaart ofzo? ;-)
Elke dag een cracker met jam is ook weer zo saai...

8 opmerkingen:

 1. Yoghurt met stukjes vers fruit en gv müsli. Omelet met stukjes tomaat. Tosti van gv brood, met kaas en/of ham. Ik ben - ondanks 't gv dieet - nog altijd een broodeter, ik rooster de sneetjes altijd even in 'mijn' broodrooster en vind 't dan goed te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja lijkt me lastig.
  Provena misschien? wel vrij prijzig maar goed te eten! (ziet er niet bijzonder smakelijk uit)
  of anders rijstemeel of bren, maar die smaken naar geweekt karton/papier.

  Succes ben benieuwd wat het perfecte glutenvrije ontbijt gaat worden!

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. slagroomvla, of kwarkyogurt of http://www.glutenvrijemarkt.com/product_info.php?products_id=1205&osCsid=e0f4bc409b961fd11215fe2ae1b30eb5 met yogurt

  of een beschuitje (van CVV natuurlijk) met iets van jam of kaas.

  rijstepap(kan je ook kant en klaar glutenvrij kopen bij de supermarkt)

  succes met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. (soja) yoghurt met een warm appeltje met kaneel erdoor, fruit, kleine rijstwafeltjes met allemaal verschillend beleg (op dit moment favoriet bij oudste) of misschien wel een eiwitshake?? vult gigantisch en ze zeggen dat je er van afvalt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik eet 's ochtends cruesli of muesli met yoghurt en fruit. Of ik maak havermoutpap. Niet licht verteerbaar, wel lekker als het buiten koud is.
  En die cruesli of muesli koop ik kant-en-klaar of maak ik zelf.
  Favoriete kant-en-klaar cruesli is Bakery on main. Favoriete kant-en-klaar muesli is de havermuesli van I am glutenfree

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt mischien raar, maar het bevalt me prima... ik start de dag met stuk of 3 rode gesneden bieten met walnotenolie en beetje azijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rijstepap en fruit, hmmm, lekker. Alleen is fruit wel vooral lekker als iemand anders het schoonmaakt en is stukjes snijdt :-) En havermout, dat heb ik meteen weer eens besteld. Met dit weer kan het nog prima :(
  Bieten, dat is echt heel wat anders...moet ik nog even over denken :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig, die bieten. Soms lees ik op het coeliakie-forum mensen die koste-wat-het-koste brood willen eten op vakantie. Ik denk dat je je soms een beetje moet aanpassen. Zo at ik in Marokko (al voordat ik glutenvrij was) olijven als ontbijt. En in Azie eten ze vaak een kommetje rijst.

  BeantwoordenVerwijderen