zondag 2 januari 2011

gehaktballen model 2011


Alweer een mooi nieuw jaar. Morgen is ook de vakantie alweer voorbij voor de kinderen, en, tot mijn vreugde, is ook de sneeuw eventjes verdwenen.
Van de week had ik Zwieback van Glutano gekocht, en ook meteen geprobeerd. Nou, dat is geen aanrader. Dit is wel het allerhardste glutenvrije product aller tijden. Kei- en keihard. Niet knapperig, nee, als sténen. Vandaag bedacht ik dat het zich wellicht fantastisch zou lenen voor het maken van paneermeel om door de gehaktballen te mengen. Ik maak absoluut nooit gehaktballen maar dat was dan ook meteen een mooie gelegenheid dat eens te proberen. Nou, dat verkruimelen viel niet mee, reken op een paar blaren en een half uurtje werk voor een flinke hand kruimels, maar de gehaktballen waren glutenvrij, eivrij en lekker. Met gehakt, een handvol spekjes in kleine stukjes, een blikje tomatenpuree en wat kruiden en zout, en mijn met bloed zweet en tranen verkregen paneermeel ;-)

2 opmerkingen:

 1. Hallo Cathalijne.

  Via google kwam ik op jouw site terecht. Ik was aan het zoeken voor een gehaktballen recept. Gluten- en lactose vrij.

  Mijn vriendin is nu al zo'n 4 jaar glutenvrij (en lactosevrij) Maar een gehaktbal had ik nog niet gemaakt van grootmoedersformaat.
  Ik zag dat bovenstaande tip niet echt handig was ;-)
  Daarom heb ik zelf schar "crispy rolls" (soort broschetta) gebruikt. Net als beschuit fijnmalen met de hand is geen optie en heb de blender gepakt. Het was perfect. Fijngemalen "zetmeel" om de gehaktbal te vergroten.
  Jij mag ook geen ei? ZIe je blog voor het eerst dus nog geen tijd gehad om het uit te pluizen ;-)

  Succes en ik zal nu regelmatig je zite bekijken voor handige tips.

  Groetjes
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooi Catherine,

  ik heb je blog ook via google gevonden maar heb oktober van 2009 al doorgelezen. Wat een leuke blog heb je! Mijn vriend heeft Coeliakie en daardoor is het even wennen met koken, welke dingen mogen wel en welke dingen mogen niet.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen